5 ting du bør vite om elbillading

Bil ved ladestasjon

Elbilsalget i Norge bare øker og øker. Dermed er det også viktig å ha fokus på rett lading av elbil – både på jobb og hjemme. Vi har skrevet en liten liste, med 5 ting du bør vite om elbillading.

5 ting du bør vite om elbillading - få deg en skikkelig ladestasjon hjemme!
En wallbox fra Garo kan monteres rett på vegg eller i garasje, og passer de fleste elbiler.

1: Fordelene med elbil vil bestå uansett politikk

Fordelene med el-bil er mange, og i Norge er det særdeles gunstig både å kjøpe og kjøre el-bil fordi myndighetene har gitt el-bilen, eller nullutslippsbiler, så mange avgiftsfordeler sammenlignet med biler som har forbrenningsmotor.  Uansett om politikere velger å redusere disse fordelene i fremtiden, vil el-bilen ha mange fordeler som brukerne kan glede seg over sammenlignet med en bensin- eller dieselbil.

2: El-installasjonen i de fleste boliger er ikke tilpasset el-bil lading.

Strøm er langt billigere som drivstoff enn bensin og diesel.  Samtidig er effekttapet i utnyttelsen av energien minimalt i en el-bil sammenlignet med en forbrenningsmotor. Utfordringen for mange er likevel ladingen.  Langs veiene og på parkeringsplasser legges det til rette for stadig flere ladestasjoner.  Likevel lades de fleste el-biler mest hjemme gjennom boligens elektriske anlegg.  De fleste boliger har ikke et elektrisk opplegg som er tilpasset en slik lading.

3: Vanlig stikkontakt er ikke egnet til lading av elbil

Selv om bilen leveres med ladeutstyr som passer i en vanlig stikkontakt, skal denne kontakten maks ha 10 ampere sikring og egen jordfeilbryter.  En typisk stikkontakt har 16 ampere og er ulovlig å lade fra fordi en langvarig belastning, slik en el-bil lading medfører, kan gi varmgang og i verste fall brann i det elektriske anlegget. Med kun 10 ampere kan det ta lang tid å lade batteriet, så hva er løsningen?

5 ting du bør vite om elbillading -og en ladeboks fra Garo er ett av de nyttige tingene du bør vite om :)
En hjemmelader fra Garo passer til de fleste typer El-biler

 

4: Mer effektiv og sikker lading med egen ladestasjon

Med en egen ladestasjon hjemme løser du problemene.  Du får en sikker lading tilpasset oppgaven det er å lade en elbil eller en hybrid.  Dette er intelligente ladestasjoner som både kan gi hurtigere lading ved behov, men også utnytte perioder på døgnet da annet strømforbruk i boligen er lavt

5: Ladestasjonen kan spare deg for strømutgifter i fremtiden

I hele Norge innfører strømleverandørene nye strømmålere som vil gi oss som forbrukere en variabel strømpris gjennom døgnet. Det betyr at du kan tilpasse ladingen slik at strømregningen blir lavest mulig, men likevel langt mer effektiv og sikrere enn via en vanlig stikkontakt.

En ladestasjon kommer i flere størrelser og varianter og kan tilpasses ditt elektriske anlegg og ditt ladebehov. Ring oss i dag for en uforbindtlig prat og et tilbud på en forskriftsmessig montert ladestasjon.  Det vil gi deg en sikker løsning, mer effektiv lading og etter hvert lavere strømregning.

Se og hør hva Terje Rønningen i ALT Installasjon har å si om lading av elbil

 

Du kan lese mer på hjemmesidene til Garo ved å trykke her