Hjemmelading av elbil

På denne siden får du en oversikt over ulike produkter for hjemmelading av elbil, i tillegg til våre beste tips for hva du må tenke på når du skal lade.

Effektiv og trygg hjemmelading

Fyll ut skjema å motta et uforpliktende tilbud.

Få tilbud

Stort utvalg av trygge og effektive løsninger for hjemmelading

Vi hjelper deg med å ta gode valg og å finne løsningen tilpasset ditt behov. Kanskje du ønsker å kombinere med installering av en smarthusløsning?

Kontakt oss, så hjelper vi deg

Dette må du vite om lading av elbil

 1. De fleste boliger er ikke tilpasset lading for elbil

  Strøm er langt billigere som drivstoff og effekttapet i utnyttelsen av energien er minimalt. Utfordringen for mange er likevel ladingen. Selv om det legges til rette for stadig flere ladestasjoner, lades de fleste elbiler hjemme gjennom boligens elektriske anlegg. Utfordringen er bare at mange boliger ikke har elektrisk opplegg tilpasset lading.

   

 2. Vanlig stikkontakt er ikke egnet

  Selv om bilen leveres med ladeutstyr som passer i en vanlig stikkontakt, skal denne kontakten maksimalt ha 10 ampere sikring, i tillegg til egen jordfeilbryter som beskytter mot DC-strømmer. En typisk stikkontakt har 16 ampere og er ulovlig å lade fra, dette fordi en langvarig belastning kan gi varmgang og brann i det elektriske anlegget.

 1. Bruk egen ladestasjon

  Med kun 10 ampere tar det lang tid å lade batteriet, løsningen er egen ladestasjon hjemme. Vi tilbyr intelligente ladestasjoner som ikke bare gir hurtigere lading ved behov, men også gjør det lettere å utnytte perioder på døgnet da strømforbruket i boligen er lavt.

 2. En ladestasjon kan spare deg for strømutgifter

  I hele Norge innfører strømleverandørene nye målere som vil gi oss en variabel strømpris gjennom døgnet. Det betyr at du kan tilpasse ladingen slik at strømregningen blir lavest mulig, men likevel mer effektiv og sikrere enn via en vanlig stikkontakt.