Smarthusløsninger for privatboliger og borettslag

Vi i Alt+ tilbyr smarthus både for privatboliger og borettslag. Uansett boform finner vi riktig løsning.

Smarthus blir også kalt styresystemer, og det har en enkel forklaring. I kjernen av ethvert styringssystem ligger automatikk og sentralstyring, altså muligheten til å styre husets elektriske komponenter via et sentralt system.

Passer til alle boliger

Slike løsninger kan bidra til å gjøre alt fra lysbrytere og ventilasjonsanlegg, til panelovner, dørlåser og elbilladere smarte. Det er derfor ikke noe krav til at boligen din må ha en viss størrelse, ettersom dette er tiltak også du som bor i en koselig toroms kan nyte godt av.

Formålet med et smarthus er å gi deg mest mulig kontroll, både over boligen og kostnadene strømforbruket medfører. Bare en liten ting som å la elbilen automatisk lade i økonomisk gunstige timer på døgnet, kan spare deg store utgifter i løpet av året.

Spar mye på oppvarming

Norske husholdninger bruker dessuten nesten 60 prosent av strømmen til oppvarming. Derfor er det også mye å hente på å overlate styringen av temperaturen til et smarthus, slik at du ikke fyrer unødvendig mye for kråka. Du som går med tanker om å installere solceller, bør også ta med i vurderingen

at et slikt anlegg utnyttes bedre med en smarthusløsning.

Økt komfort

Fordelene stopper imidlertid ikke ved lommeboka. Et smarthus som er koblet til eksempelvis ventilasjonsanlegg og oppvarmingskilder, lar disse «snakke sammen». Det innebærer at panelovnene skrur seg på selv om ventilasjonen øker i en periode.

Med automatisk solskjerming i tillegg, slipper du at ventilasjonsanlegget jobber for full når det kunne vært fikset med markisen.

Trygghet og sikkerhet

Kontrollaspektet er også viktig, for med et smarthus har du alltid oversikt via en app på telefonen. Det betyr altså slutten på den gnagende følelsen av at du glemte å låse døren, slå av kaffetrakteren eller slukke lyset i kjelleren. Uansett hvor du er, kan du enkelt gjøre de nødvendige endringene fra mobilen.

Smarthus kan styres fra mobilen