Smarthus for privatboliger

Hva er et smarthus?
Et smarthus har som mål å redusere boligens energiforbruk og øke komforten, og det skjer ved at smarthusløsningen hjelper til med å styre og overvåke din bolig. I prinsippet er det et system for sentralstyring og automatikk.

Kontroll på lys og varme

Norge er både kaldt og mørk i lange perioder, og det er derfor naturlig at mye av strømutgiftene går til oppvarming. I et smarthus for privatboliger kan du sette opp ulike program for eksempelvis et døgn, en uke eller «feriemodus», men du kan også styre alt slik du mener det er best i en gitt situasjon. Du er altså ikke nødt til å ha 18 grader i stuen hvis du liker det litt lunere.

Dagens bevegelsessensorer har også blitt mye smartere enn før. Sensoren kan vite at du er i rommet selv om du sitter helt i ro foran en ny favorittfilm, og vil dermed ikke gjøre skru av lyset som om du ikke var til stede. Dette er imidlertid kun ett eksempel, for fordelene er mange flere.

Enkel installering

Smarthus krever ingen oppdateringer av det elektriske anlegget for å fungere, og det er enkelt å installere. Du bestemmer også selv hvor stor del av huset du ønsker å inkludere, men så å si alt kan bli smart, fra din elektroniske dørlås til dimmeren som styrer downlights på badet.

Økonomisk støtte

Smarthus, også kalt styringssystemer, faller inn under Enovas støtteordninger, så det er gode muligheter for at du kan motta litt økonomisk støtte ved installering. På dette området har vi i Alt+ mye erfaring, så snakk gjerne med oss før du går til verks.

Trygt med smarthus

Sikkerhet og trygghet er viktige stikkord, og det er flere aspekter ved smarthusløsningene som gjør seg gjeldende her. Du trenger aldri å lure på om du slo av trakteren, og du kan få varslinger når barna kommer hjem fra skolen.

Det finnes også tilfeller der smarthus regnes som velferdsteknologi. For eksempel kan eldre ha nytte av alarm som varsler ved fall, eller en åpen utgangsdør.

Kort oppsummert kan smarthuset senke utgiftene, øke komforten og sikkerheten og gjøre hverdagen enklere.